Сунична настойка – напій гурманів
Настоянка із суниці має приємний ягідний аромат і насичений, солодкуватий смак. Міцний напій зберігає максимум користі основного інгредієнта. Процес приготування простий і нескладний.
Головним секретом приготування є відбір ягід (підходять як садові, так і лісові ягоди). Для початку потрібно добре перебрати ягоди, викинути зіпсовані, гнилі та ті, які вкриті пліснявою. Усі ягоди мають бути стиглими, тому що зелені можуть дати кислий смак. Також можна для приготування взяти сухі чи заморожені ягоди. Як алкогольна основа підійде самогон.
Які інгредієнти необхідні для приготування?
- 1 кг суниці;
- 1 кг цукру;
- 300 мл домашнього самогону.
Алгоритм приготування суничної настоянки
- Ягоди ретельно промити, позбутися плодоніжок.
- Перетерти суницю з цукром за допомогою блендера.
- Перекласти готову суміш у скляний бутель, залити алкоголем.
- Поставити в холодне, темне місце на 7 днів.
- Готовий напій процідити через фільтр і розлити по пляшках.
- Зберігати в холодильнику.
Сунична настоянка, приготовлена в домашніх умовах, має яскраво виражені ароматичні якості, відомі з першого ковтка. Післясмак м'який і приємний, тому настоянку краще смакувати, вживаючи малими ковтками. Напій помірної міцності, підходить для аперитиву, чудово поєднується із сиром. Ваші гості залишаться задоволеними!
Для приготування якісної настойки із суниці найоптимальнішою основою є домашній самогон. Рекомендуємо самогонний апарат купити у компанії KREDO. З ним ви зможете приготувати практично будь-який алкоголь необхідної міцності.