Найсмачніша абрикосова настойка для святкового застілля
23.09.2021
Абрикосова настойка здивує як новачка, так і досвідченого гурмана. Її приголомшливий смак закохує в себе миттєво і ніколи не забувається. А найприємніше, що приготувати її можна власноруч.
Що потрібно?
Для класичної абрикосової настойки потрібні такі інгредієнти:
- 1 кг свіжих плодів;
- 0,5 кг цукру;
- 1л самогону.
Процес приготування:
- Промийте плоди, а потім дістаньте з них кісточки.
- Половинки плодів укладіть у трилітрову банку або іншу зручну тару.
- Залийте фрукти самогоном.
- Помістіть ємність із заготівлею на світле підвіконня і залиште її на місяць (щотижня потрібно підходити та струшувати тару, щоб перемішати осад).
- Готову сировину перелийте в чисту тару, абрикоси не віджимайте.
- Абрикоси, що залишилися, в тій же ємності засипте цукром і перемішайте.
- Залишіть ємність на підвіконні ще на 2 тижні.
- Злийте сироп, відіжміть абрикоси і профільтруйте рідину.
- З'єднайте обидва настої, вводячи солодкий сироп обережно та дозовано, щоб контролювати смак підсумкового напою. Сироп, що залишився, можна використовувати для приготування десертів.
- Потримайте готовий напій тиждень у темному, теплому місці.
- Пропустіть настоянку через кілька шарів марлі, перелийте в тару для зберігання та перенесіть у холодний підвал або льох.
У холодному приміщенні абрикосова настойка може зберігатися 3-4 роки, але краще вжити її раніше, щоб оцінити повний смаковий букет. Згодом насиченість смаку може знижуватися.
Тепер ви знаєте, як приготувати елітний напій у домашніх умовах. А отримати якісний самогон для настоянки вам допоможе від компанії KREDO. Замовляйте обладнання для самогоноваріння від українського виробника!