Найсмачніша абрикосова настойка для святкового застілля

23.09.2021

Абрикосова настойка здивує як новачка, так і досвідченого гурмана. Її приголомшливий смак закохує в себе миттєво і ніколи не забувається. А найприємніше, що приготувати її можна власноруч.

Що потрібно?

Для класичної абрикосової настойки потрібні такі інгредієнти:

  • 1 кг свіжих плодів;
  • 0,5 кг цукру;
  • 1л самогону. 

Процес приготування:

  1. Промийте плоди, а потім дістаньте з них кісточки.
  2. Половинки плодів укладіть у трилітрову банку або іншу зручну тару.
  3. Залийте фрукти самогоном.
  4. Помістіть ємність із заготівлею на світле підвіконня і залиште її на місяць (щотижня потрібно підходити та струшувати тару, щоб перемішати осад).
  5. Готову сировину перелийте в чисту тару, абрикоси не віджимайте.
  6. Абрикоси, що залишилися, в тій же ємності засипте цукром і перемішайте.
  7. Залишіть ємність на підвіконні ще на 2 тижні.
  8. Злийте сироп, відіжміть абрикоси і профільтруйте рідину.
  9. З'єднайте обидва настої, вводячи солодкий сироп обережно та дозовано, щоб контролювати смак підсумкового напою. Сироп, що залишився, можна використовувати для приготування десертів.
  10. Потримайте готовий напій тиждень у темному, теплому місці.
  11. Пропустіть настоянку через кілька шарів марлі, перелийте в тару для зберігання та перенесіть у холодний підвал або льох. 

У холодному приміщенні абрикосова настойка може зберігатися 3-4 роки, але краще вжити її раніше, щоб оцінити повний смаковий букет. Згодом насиченість смаку може знижуватися. 

Тепер ви знаєте, як приготувати елітний напій у домашніх умовах. А отримати якісний самогон для настоянки вам допоможе від компанії KREDO. Замовляйте обладнання для самогоноваріння від українського виробника!