Шавлійний самогон – напій, смак якого викликає справжнє захоплення
Самогон, приготований з додаванням трав, має приголомшливий смак і аромат, що запам'ятовується. Технологія приготування практично нічим не відрізняється від приготування звичайного цукрового самогону. Важливо пам'ятати, що шавлія має масу корисних властивостей:
- ефірна олія має бактерицидну дію;
- настойку застосовують з лікувальною метою при гострій ангіні;
- коріння шавлії має протизапальний і болезаспокійливий ефект.
Які потрібні інгредієнти?
Для приготування шавлієвого самогону потрібні такі компоненти:
- 400 г листя шавлії;
- 50 г коріандру;
- 50 насіння кропу.
Перший спосіб приготування самогону з шавлії
- Подрібнені компоненти залити гарячою водою та залишити на 1-2 дні для старту реакції бродіння.
- Оскільки реакція протікає досить повільно, то для її прискорення потрібно додати цукор та дріжджі (у розрахунку 1 кг цукру та 100 г дріжджів на 5 л води).
- Після закінчення реакції бродіння, отриману рідину потрібно перегнати за допомогою самогонного апарату.
Другий спосіб отримання шавлієвого самогону
- Спершу перегнати цукровий самогон. (Для цього необхідно змішати цукор з водою та дріжджами, залишити суміш на 7 днів).
- Отриманий самогон додати до подрібнених компонентів: шавлії коріандру та кропу. Наполягати 2 дні.
Готовий напій добре пахне, набагато смачніший за звичайний самогон і корисніший.
Щоб мати в домашньому міні-барі якісний ароматний домашній алкоголь, рекомендуємо купити самогонний апарат від компанії KREDO. За допомогою зазначеного обладнання кожному під силу готувати міцні напої в домашніх умовах, які обходяться в рази дешевше за покупні склади.