Цукровий самогон – доступний спосіб отримати міцний алкоголь
Самогон, виготовлений із цукру, вважається класичним алкогольним напоєм нашої країни. Рецептів приготування браги, а також методів перегонки дуже багато, але вони відрізняються одним - простотою. Для приготування самогону не потрібно багато інгредієнтів, а сам процес проходить у кілька етапів. В результаті виходить спиртне, яке за чистотою нічим не поступається магазинному аналогу.
Як приготувати цукровий самогон?
Для приготування класичного самогону потрібні такі інгредієнти:
- дріжджі – 200 г;
- цукор – 6 кг;
- вода очищена – 30 л;
- листя смородини – 10 шт.;
- сухий кріп – 1 пучок.
Процес приготування цукрового самогону
Насправді покроковий процес дуже простий, проте, щоб отримати ідеальний самогон, необхідно розуміти нюанси та не поспішати. Етапи приготування алкогольного напою:
- Взяти ємність літрів на 40 і покласти в неї цукор та дріжджі. Залити теплою водою.
- Перемішати суміш до повного розчинення цукор та дріжджів. Покласти вимитий кріп та листя чорної смородини.
- Поставити у тепле місце на тиждень. Брага має добре перебродити. Її потрібно перемішувати раз-два на день.
- До наступного кроку можна переходити, якщо у бразі з'являється спиртова гіркота, зникають бульбашки та з'являється осад.
- Вийняти листя кропу та смородини, перелити в перегінний куб, купити який можна в магазин Кредо. При переливанні осад повинен залишитися в тарі, де тинявся. Його не переганяють.
- Відокремити самогон на фракції: голову, тіло та хвіст. Використовувати лише тіло.
У результаті з такої кількості сировини виходить шість літрів чистого самогону. Листя смородини та кропу надають готовому напою незвичайного смаку. Алкоголь готовий до вживання відразу, але рекомендується настояти його кілька днів.