Цукровий самогон – доступний спосіб отримати міцний алкоголь

15.07.2021

Самогон, виготовлений із цукру, вважається класичним алкогольним напоєм нашої країни. Рецептів приготування браги, а також методів перегонки дуже багато, але вони відрізняються одним - простотою. Для приготування самогону не потрібно багато інгредієнтів, а сам процес проходить у кілька етапів. В результаті виходить спиртне, яке за чистотою нічим не поступається магазинному аналогу.

Як приготувати цукровий самогон?

Для приготування класичного самогону потрібні такі інгредієнти:

  • дріжджі – 200 г;
  • цукор – 6 кг;
  • вода очищена – 30 л;
  • листя смородини – 10 шт.;
  • сухий кріп – 1 пучок.

Процес приготування цукрового самогону

Насправді покроковий процес дуже простий, проте, щоб отримати ідеальний самогон, необхідно розуміти нюанси та не поспішати. Етапи приготування алкогольного напою:

  • Взяти ємність літрів на 40 і покласти в неї цукор та дріжджі. Залити теплою водою.
  • Перемішати суміш до повного розчинення цукор та дріжджів. Покласти вимитий кріп та листя чорної смородини.
  • Поставити у тепле місце на тиждень. Брага має добре перебродити. Її потрібно перемішувати раз-два на день.
  • До наступного кроку можна переходити, якщо у бразі з'являється спиртова гіркота, зникають бульбашки та з'являється осад.
  • Вийняти листя кропу та смородини, перелити в перегінний куб, купити який можна в магазин Кредо. При переливанні осад повинен залишитися в тарі, де тинявся. Його не переганяють.
  • Відокремити самогон на фракції: голову, тіло та хвіст. Використовувати лише тіло.

У результаті з такої кількості сировини виходить шість літрів чистого самогону. Листя смородини та кропу надають готовому напою незвичайного смаку. Алкоголь готовий до вживання відразу, але рекомендується настояти його кілька днів.