Рецепт «Зубрівки»

02.11.2021

Зубрівка - гірка настоянка з ароматом свіжоскошеного сіна. Класичний рецепт, за яким виготовляється напій у Білорусі та Польщі, легко повторити в домашніх умовах.

Для створення будинку зубрівки знадобиться:

  • самогон – 1 л, 45%;
  • засушене зубрування – 2 стебла;
  • вода – 2 ст.л.;
  • цукор – 1 ст.л.

Ключовим завданням у приготуванні зубрівки є пошук якісного спирту. Найкращим рішенням буде купити самогонний апарат і приготувати вдома ідеальний за міцністю та властивостями дистилят.

Нюанси приготування зубрівки

Існує два «золоті» правила, щоб Зубрівка вдалася:

1.       Купувати траву тільки у перевірених трав'яників на ринку, у яких інгредієнт має світле листя без темного стебла.

2.       Самогонний апарат купити, щоб готувати якісний сирець і бути впевненими в безпеці та смаку спирту.

Процес приготування алкоголю

Крок 1. Суху траву порубати довжиною 2 см, помістити в скляну ємність (банку, сулію).

Крок 2. Воду закип'ятити, розмішати в ній цукор до повного розчинення. Охолодити сироп до кімнатної температури. Якщо утворилася біла піна на поверхні рідини, видалити її.

Крок 3. Траву в ємності залити спиртом із сиропом, перемішати, закрити щільно кришкою.

Крок 4. Поставити ємність у темне, тепле місце на 2 тижні.

Крок 5. Після 14-15 днів рідину відфільтрувати через марлю (кілька шарів) і розлити по пляшках.

Важливо! Спирт-сирець має бути подвійною перегонкою, тому дистилятор для самогоноваріння потрібно оснастити двома сухопарниками або конструкцією для примусової дефлегмації. Тільки очищений від сторонніх речовин та запахів дистилят зможе збагатитися яскравим ароматом трави зубрівки.

Магазин Кредо пропонує купити перегонний куб з сухопарником, дефлегматором, ректифікатором для приготування різних алкогольних напоїв у себе вдома.