Настоянка з журавлини – максимум користі та особливі смакові якості

24.12.2021

Журавлина містить величезну кількість вітамінів, характерна приємним смаком і незрівнянним ароматом. Власноруч приготована настойка з цією ягодою принесе максимум задоволення та користі для здоров'я. Ягоди не втрачають своїх початкових цілющих властивостей внаслідок термічної обробки, чудово зберігають оптимальну кількість корисних речовин і в спирті.

Які інгредієнти необхідні?

Для приготування журавлинної настойки в домашніх умовах потрібні такі інгредієнти:

  • 250 г ягід журавлини;
  • 0,5 л домашнього самогону;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 50 мл води.

Алгоритм приготування настойки з журавлини

  1. Перебрати та ретельно промити журавлину.
  2. Подрібнити ягоди за допомогою товкушки або м'ясорубки (можна також залишити цілі ягоди, перш за наколовши їх за допомогою зубочистки – у такому разі напій вийде прозорим, але з характерними смаковими та ароматними якостями).
  3. Перекласти журавлину в тару для бродіння, залити самогоном.
  4. Ємність щільно закрити, помістити в темне, але тепле місце на 14 днів.
  5. Через день заготовку рекомендується перемішувати.
  6. Отриману рідину процідити за допомогою марлі, складеної в кілька шарів.
  7. Якщо в отриманому напої переважає кислий смак, можна додати цукрового сиропу.

Приготувати цукровий сироп можна так:

  1. Зварити сироп із цукру та води (1 ст. ложка цукру та 50 мл води).
  2. Дати рідини охолонути, потім додати в тару з настойкою, перемішати.
  3. Добре закрити ємність, поставити в темне, прохолодне місце. (Найбільш витончений смак з'явиться через місяць).

Приготування найбільш ароматної та приємної на смак настоянки з журавлини – нескладний та недорогий процес. Якщо ви хочете пригощати рідних, друзів та знайомих власноруч приготованою настоянкою, то рекомендуємо купити перегонний куб від компанії KREDO.