Настоянка з журавлини – максимум користі та особливі смакові якості
Журавлина містить величезну кількість вітамінів, характерна приємним смаком і незрівнянним ароматом. Власноруч приготована настойка з цією ягодою принесе максимум задоволення та користі для здоров'я. Ягоди не втрачають своїх початкових цілющих властивостей внаслідок термічної обробки, чудово зберігають оптимальну кількість корисних речовин і в спирті.
Які інгредієнти необхідні?
Для приготування журавлинної настойки в домашніх умовах потрібні такі інгредієнти:
- 250 г ягід журавлини;
- 0,5 л домашнього самогону;
- 1 ст. ложка цукру;
- 50 мл води.
Алгоритм приготування настойки з журавлини
- Перебрати та ретельно промити журавлину.
- Подрібнити ягоди за допомогою товкушки або м'ясорубки (можна також залишити цілі ягоди, перш за наколовши їх за допомогою зубочистки – у такому разі напій вийде прозорим, але з характерними смаковими та ароматними якостями).
- Перекласти журавлину в тару для бродіння, залити самогоном.
- Ємність щільно закрити, помістити в темне, але тепле місце на 14 днів.
- Через день заготовку рекомендується перемішувати.
- Отриману рідину процідити за допомогою марлі, складеної в кілька шарів.
- Якщо в отриманому напої переважає кислий смак, можна додати цукрового сиропу.
Приготувати цукровий сироп можна так:
- Зварити сироп із цукру та води (1 ст. ложка цукру та 50 мл води).
- Дати рідини охолонути, потім додати в тару з настойкою, перемішати.
- Добре закрити ємність, поставити в темне, прохолодне місце. (Найбільш витончений смак з'явиться через місяць).
Приготування найбільш ароматної та приємної на смак настоянки з журавлини – нескладний та недорогий процес. Якщо ви хочете пригощати рідних, друзів та знайомих власноруч приготованою настоянкою, то рекомендуємо купити перегонний куб від компанії KREDO.