Рецепт медового самогону
Медовий самогон – ароматний алкогольний напій, який можна приготувати вдома із старих запасів меду. Простий рецепт не потребує витрат і багато часу.
Все, що потрібно перед початком створення смачного та корисного частування:
- велика ємність для браги;
- дистилятор для самогоноваріння;
- перекисний або нормальний мед, дріжджі, вода.
Зібравши необхідні продукти, можна розпочати процедуру самогоноваріння.
Особливість приготування
Не слід плутати медовий самогон із медовухою. Ці два напої відрізняються принципово різними технологіями запарювання браги, її варіння, якістю, міцністю та смаком готового дистиляту. Важливою особливістю є правильний вибір дистилятора. Для сирця з меду краще самогонний апарат купити з нержавіючої сталі або з наявністю мідних РПН у царзі.< /p>
Процес приготування
Рецепт медового самогону поділяє процес приготування на три етапи:
1. Підготовчі роботи
На 20 літрів води (очищеної, фільтрованої) знадобиться 70 гр сухих дріжджів та 5 л меду. Розмішаний у воді мед підігрівається до закипання, постійно видаляється піна. При перших ознаках закипання сусло знімається з плити і остуджується до 30о, після чого змішується з розведеними дріжджами. Місткість із брагою щільно закривається з виконанням гідрозатвору.
2. Період бродіння
Умови для бродіння - 24-28о С. Час - 10 днів. Ознаками повної готовності є чистий вид без бульбашок, світлий колір, присутність гіркоти.
3. Перегон
Перед перегоном брагу потрібно відокремити від важкого осаду (дріжджі та медовий шар). Перегін браги вимагає двох циклів для максимального очищення, тому краще купити самогонний апарат з дефлегматором. Якщо класичний дистилятор зі спрощеною конструкцією, брагу слід перегнати один раз повністю, а другий раз – з поділом суміші на хвостову, тільну і головну фракції.
Зібраний сирець після перегону слід розбавити очищеною водою до 40 градусів, після чого витримати 7 днів у темному місці. Рекомендується наполягати напій у дубовій бочці, щоб надати пригощенню гарного кольору та насиченого смакового відтінку.
Щоб стати гурманом і готувати домашній алкоголь, достатньо купити перегінний куб та супутні елементи для самогоноваріння у магазині Кредо.