Медовуха без дріжджів – напій для справжніх гурманів

07.01.2022

Медовуха без дріжджів є легким та приємним на смак напоєм із цінним вмістом корисних речовин. Авторство належить давнім слов'янам, які використовували міцну настоянку у профілактичних цілях та для лікування багатьох недуг. Напій богів може бути різної фортеці, яка залежить від рецептури та терміну витримки.

Які інгредієнти необхідні?

Медовуха сподобається всім тим, хто не любить чистий самогон. Приготування досить просте, для цього потрібні такі компоненти:

  • Мед – 0,5 кг;
  • Лимон – 0,5 шт.;
  • Ваніль – 1 шт.;
  • Імбір – 10-15 гр.;
  • Мускатний горіх – 0,5 ч.л.;
  • Вода – 600 мл;
  • Самогон – 700 мл.

Алгоритм приготування медовухи без дріжджів

  1. У каструлю з товстим дном влити воду, додати мед, сік половини лимона, ваніль, імбир та порошок мускатного горіха.
  2. Каструлю поставити на повільний вогонь, кип'ятити протягом трьох хвилин, потім накрити кришкою і залишити остигати на 30 хвилин.
  3. В охолоджену рідину влити спирт, перемішати, перелити в скляну тару.
  4. Щільно закрити кришкою, помістити в тепле місце, наполягати 14 днів.

Через 2 тижні можна приступати до дегустації міцного алкогольного напою з яскраво вираженим солодкуватим смаком та медовим ароматом, привабливим золотавим відтінком. 

Приготування медовухи без дріжджів у домашніх умовах не займає багато сил та часу. Для отримання найбільш якісного алкоголю для настоянки, рекомендуємо придбати дистилятор для самогону KREDO. Якісне обладнання та комплектуючі для самогоноваріння в домашніх умовах завжди є.