Кращий рецепт малинової настоянки

11.10.2021

Малинова настойка має приємний солодкий смак, який чудово поєднується з різними стравами. Але знайти її у вільному продажу практично неможливо. Якщо хочете скуштувати ягідний напій, приготуйте його самостійно за класичним рецептом.

Що потрібно?

  • літрова баночка свіжої малини;
  • 0,5л самогону;
  • 100мл води;
  • 250 мг цукру.

Технологія приготування:

  1. Промийте та переберіть ягоди, щоб у них не було сміття.
  2. Перекладіть ягоди у скляну тару та залийте самогоном.
  3. Наполягайте у прохолодному темному місці 45 діб.
  4. Профільтруйте рідину, але не віджимайте ягідну кашку.
  5. Додайте в залишок ягідної кашки цукор і ретельно перемішайте.
  6. Надайте суміш у прохолодне темне місце на місяць.
  7. Влийте в цукрову масу воду, перемішайте і ретельно процідіть, а також відіжміть кашку.
  8. З'єднайте сиропну частину з раніше отриманою настойкою.
  9. Перелийте в тару для зберігання, щільно закрийте і витримайте ще 2-3 дні в холодильнику. Після цього можна розпочинати дегустацію.

Якщо немає свіжих ягід, замінити їх можна малиновим варенням. У такому разі в настойку не потрібно додавати цукор, завдяки чому готується вона в один етап. Просто з'єднайте 0,5 л малинового варення з самогоном, дайте настоятися та процідіть. При необхідності можна розбавити алкогольний напій водою до прийнятної насолоди та міцності.

Тепер вам відомо, як готувати малинову настоянку. Врахуйте, смак готового напою залежить від якості сировини. Хороший самогон можна зробити тільки власноруч, а для цього вам потрібно купити перегонний куб і комплектуючі або вже укомплектований дистилятор в інтернет-магазині KREDO. Звертайтесь!