Журавлинна настоянка – приголомшливий смак та користь для здоров'я

01.10.2021

Журавлинна настоянка стане чудовою профілактикою простудних захворювань в осінньо-весняний період. Журавлина має унікальні цілющі властивості, які повністю зберігаються в алкогольному напої, так як ягода не піддається термічній обробці. Якщо хочете побалувати себе справжньою настоянкою журавлини, приготуйте її самостійно за класичним рецептом.

Що потрібно для журавлинної настойки?

Для корисного напою потрібні такі інгредієнти:

  • 250г журавлини;
  • 0,5л самогону;
  • їдальня ложка цукру (для сиропу);
  • 50мл води (для сиропу).

Технологія приготування:

  1. Ретельно переберіть і промийте ягоди.
  2. Подрібніть ягоди товкачем (або проколіть кожну зубочисткою, у такому разі напій залишиться прозорим).
  3. Перекладіть ягоди у скляну ємність і залийте самогоном.
  4. Щільно закрийте тару, поставте її на два тижні в тепле, темне місце.
  5. Раз на 2 дні збовтуйте заготовку, щоб журавлинний сік рівномірно розподілився.
  6. Профільтруйте настоянку через марлю і добре відіжміть ягідну кашку.

Якщо отриманий напій видасться вам занадто кислим, його можна розбавити цукровим сиропом. Для цього:

  1. Зваріть сироп із води та цукру (пропорції у списку інгредієнтів).
  2. Злегка остудіть сироп і перелийте його в настойку.
  3. Ретельно перемішайте.
  4. Герметично закрийте тару та перемістіть її на добу у прохолодне місце. Можна почекати місяць, і тоді смак напою стане більш насиченим.

Підготувати сировину для журавлинної настоянки вам допоможе якісний самогонний апарат, купити який можна в інтернет-магазині KREDO. Дистилятори українського виробника KREDO зроблять асортименти алкогольних напоїв у вашому будинку максимально багатогранним!