Французька горілка
Французька горілка є найпоширенішим видом домашнього самогону. Саме тому можна зустріти безліч рецептів її приготування. Яскравий аромат і післясмак можна отримати, використовуючи рецептуру на вині, молоці та хлібі. Легкий рецепт вимагатиме лише купити самогонний апарат та підготувати недорогі вихідні інгредієнти.
Продукти для французької горілки
Для створення справжнього алкоголю потрібно:
- 9 л молока;
- 6 л вина (виноградного);
- 1,5 кг хліба (житнього);
- 2,5 кг ізюму;
- 0,8 кг цукру;
- 35 л самогону.
Самогон підходить з будь-якої браги, при цьому дистилятор для самогоноварінняможна використовувати спрощену конструкцію . Вимог до якості сирцю також немає. Він може бути створений із зернової, фруктової чи цукрової браги, бути першою вигонкою. Також підійде "хвостова" фракція, зібрана для другої перегонки.
Процес приготування
- Самогон з'єднати з 6 літрами молока, перелити в самогонний апарат і поставити на вигонку. Процедуру перегону слід здійснювати доти, доки готовий продукт не буде об'ємом 20 літрів.
- У великій ємності для браги змішати молоко, отримане дистилят, цукор (попередньо розведений у невеликій кількості води для кращого розчинення), родзинки та вино. Після ретельного перемішування рідина вводиться дрібно подрібнений хліб.
- Хлібно-спиртова суміш піддається вторинній перегонці. Експерти радять купити перегонний куб з дефлегматором, щоб домашній алкоголь був максимально чистим, не мав яскравого смак браги. Важливо на етапі перегону зробити максимально слабкий вогонь (для газової плити) або рівень нагрівання (для індукційної або електричної панелі), щоб сирець надходив до збірки крапельним шляхом.
При складанні продукту зливається «голова», що має неприємний запах, і каламутний «хвіст». Самогон перед вживанням розбавляється до міцності 45 градусів.
У магазині Кредо можна самогонний апарат купити для приготування не лише французької горілки, а й інших елітних напоїв (віскі, лікер, настоянка, коньяк).