Домашня медовуха з корицею

24.08.2021

Найпопулярнішим напоєм на Стародавній Русі була медовуха. Готували її за різними рецептами, часто у кожній родині був свій. Незважаючи на те, що алкоголь був низькоградусний, але за насолодою сп'яніння помічалося пізніше. Тому з медовухою ніколи не переборщували.

Приготування напою в сучасних умовах дуже просто, деякі рецепти не потребують спеціального обладнання. Якщо ж для приготування медовухи вам необхідно купити самогонний апарат, то це можна зробити у спеціалізованому магазині Кредо.

Як приготувати медовуху з корицею?

Для виготовлення медовухи потрібно приготувати такі інгредієнти:

  • вода – 2 л;
  • мед – 300 г;
  • Дріжджі сухі (пресовані) – 1 ч. л. (25 г);
  • кориця – 1 тріска;
  • мускатний горіх – 1 щіпка;
  • гулі хмелю – 5 г.

Етапи приготування медовухи

Мед для приготування алкогольного напою слід брати дуже ароматний - гречаний або липовий. За консистенцією ідеальним буде загуслий мед. Процес приготування медовухи має такий вигляд:

  • Взяти емальовану каструлю та наповнити її рідиною. Закип'ятити. Внести мед і протягом 4-5 хвилин|мінути| перемішувати ложкою. Зняти піну з води.
  • Додати в каструлю хмільні шишки та мелені спеції. Все знову добре перемішати та зняти з вогню. Охолодити до двадцяти п'яти-тридцяти градусів, не більше.
  • Розвести дріжджі в невеликій кількості води та додати до охолодженої рідини. Каструлю накрити марлею і поставити у темне тепле місце. Температура не повинна скакати, інакше бродіння не вийде.
  • Перелити брагу через день чи дві в іншу посудину, де і вона і блукатиме. Обов'язково встановити спеціальний водяний затвор для спостереження за бульбашками. Також можна закупорити відвір звичайною медрукавичкою. Залишити тинятися на тиждень, доки не перестануть з'являтися бульбашки.
  • Перелити медовуху в іншу ємність без осаду. Ще раз процідити через марлю.
  • Алкоголь слід розлити у пляшки, закупорити та поставити на зберігання в холодне місце на 3-5 днів, щоб настоявся.

Рада: Під час варіння меду не залишайте його, т.к. він швидко пригорає. Краще кип'ятити на повільному вогні.