Анісова настойка – напій з оптимальною міцністю та пікантним смаком
Настоянка з анісу – напій з ароматом, що запам'ятовується, і незрівнянним смаком. Трохи терпка і солодкувато-гірка, нагадує абсент, але при цьому зберігає у собі велику кількість корисних властивостей. Рецепт приготування обов'язково припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам.
Які інгредієнти необхідні?
- Насіння анісу – 3 гр.;
- Насіння кмину – 3 гр.,
- бадьян – 2 шт.;
- цукор або мед – 1 ч.л.;
- вода -50 мл;
- самогон - 40% - 0,5 л.
Алгоритм приготування анісової настойки
- Всі спеції помістити в суху, скляну ємність, додати 40% самогон.
- Щільно закрити кришкою, помістити в тепле, темне місце на 10-11 днів.
- Рекомендується кожні два дні струшувати банку, щоб дозрівання напою відбувалося рівномірно.
- За півтора тижні настойку процідити за допомогою складеної в кілька шарів марлі.
- Для пом'якшення пікантного смаку та аромату, додати цукор або мед, розчинений у теплій воді та добре перемішати.
- Відправити наполягати у темне місце ще на день.
Готовий напій виходить не лише смачним, а й має приємний золотистий відтінок. Смак та аромат анісу ненав'язливий, збалансований. Для отримання більш оригінального аромату можна додати звіробій або фенхель.
Щоб готувати неймовірно смачні, натуральні та максимально корисні настоянки з анісу, вам знадобиться самогінний апарат купити. Краще рішення – звернутися за придбанням високопродуктивного обладнання в інтернет-магазин KREDO та підтримати вітчизняного виробника. Гарний вибір та оптимальні розцінки, доступні кожному.