Анісова настойка – напій з оптимальною міцністю та пікантним смаком

27.12.2021

Настоянка з анісу – напій з ароматом, що запам'ятовується, і незрівнянним смаком. Трохи терпка і солодкувато-гірка, нагадує абсент, але при цьому зберігає у собі велику кількість корисних властивостей. Рецепт приготування обов'язково припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам.

Які інгредієнти необхідні?

  • Насіння анісу – 3 гр.;
  • Насіння кмину – 3 гр.,
  • бадьян – 2 шт.;
  • цукор або мед – 1 ч.л.;
  • вода -50 мл;
  • самогон - 40% - 0,5 л.

Алгоритм приготування анісової настойки

  1. Всі спеції помістити в суху, скляну ємність, додати 40% самогон.
  2. Щільно закрити кришкою, помістити в тепле, темне місце на 10-11 днів. 
  3. Рекомендується кожні два дні струшувати банку, щоб дозрівання напою відбувалося рівномірно.
  4. За півтора тижні настойку процідити за допомогою складеної в кілька шарів марлі. 
  5. Для пом'якшення пікантного смаку та аромату, додати цукор або мед, розчинений у теплій воді та добре перемішати.
  6. Відправити наполягати у темне місце ще на день.

Готовий напій виходить не лише смачним, а й має приємний золотистий відтінок. Смак та аромат анісу ненав'язливий, збалансований. Для отримання більш оригінального аромату можна додати звіробій або фенхель.

Щоб готувати неймовірно смачні, натуральні та максимально корисні настоянки з анісу, вам знадобиться самогінний апарат купити. Краще рішення – звернутися за придбанням високопродуктивного обладнання в інтернет-магазин KREDO та підтримати вітчизняного виробника. Гарний вибір та оптимальні розцінки, доступні кожному.