Залежність якості алкоголю від тиску в перегонному кубі
При перегонці самогону ключовим параметром технологічного процесу є оптимальний тиск у виробничому баку. Щоб спростити контроль рівня тиску, варто купити дистилятор для самогону зі скидним клапаном. Завдяки модифікованому обладнанню марки Кредо самогоноваріння буде легким і безпечним.
Тиск у перегонному кубі необхідний для важливих виробничих процесів. Параметр суттєво впливає на кінцевий результат – якість і міцність дистиляту, спирту, горілки, самогону.
Вплив тиску під час самогоноваріння
Оптимальним показником тиску всередині судна є значення на відмітці 0,2-0,5 атмосфер. Відхилення від норми впливають на такі характеристики.
Якість напою
При розділенні на фракції браги в спиртовмістні пари можуть потрапляти:
- небажані суміші з сусла;
- шкідливі речовини;
- альдегіди;
- сивушні масла.
При помірному тиску в кубі шкідливі хімічні елементи залишатимуться в суслі, не переміщуючись у збірник спирту. Таким чином, горілка буде краще очищатися і стане готовою до безпечного вживання.
Ароматизація
Високі показники на манометрі призводять до леткості арома-компонентів, які при спрацюванні скидного клапана виходять назовні. При втраті ароматизаторів не вдасться досягти потрібної консистенції запаху, смаку та післясмаку алкоголю.
Безпека процесу перегону
При підвищенні показника до 1,2 атмосфер перегінний куб для дистилятора стає небезпечним, оскільки існує велика ймовірність вибуху ємності. Для уникнення аварійної ситуації, небезпечної для здоров'я та життя, не слід знехтувати середнім рівнем тиску, зазначеним в інструкції до самогонного апарату Кредо.
Вихід кінцевого продукту
З підвищенням тиску температура дистиляту підвищується. Це відображається на прискоренні конденсації парів спирту, що, у свою чергу, провокує збільшення об'єму готового напою. При недостатньому тиску процес виробництва самогону уповільнюється, а кількість напою на виході буде менше.
Правильний контроль тиску в самогонному апараті
У інтернет-магазині Кредо можна придбати комплектуючі для самогонного апарату, необхідні для контрольних вимірювань. В наявності є манометри, призначені для класичних дистиляторів, ректифікаційних і бражних колонок, а також термометри, спиртометри, ареометри.